Hårtransplantation med FUE-metoden

FUE-metoden har till största delen ersatt den tidigare vanliga strip metoden (FUT) eftersom den i nästan alla situationer är ett bättre alternativ och efterlämnar inte några tydliga ärr.​​

I samarbete med​ Akacia Medical vars operationstem har erfarenhet av över 9000 hårtransplantationer​​​​.​

I samband med en FUE operation tar man ut hårsäckar (grafts) från bakhuvudet och vid behov även från sidorna. Varje hårsäck är en enhet som innehåller cirka 1–4 hårstrån. Rätt teknik och utrustning är helt avgörande för resultatet. Det är därför viktigt att de som utför en hårtransplantation är rutinerade och använder rätt operationsmetod och instrument. 

Vårt operationsteamet arbetar med så kallad "manuell" FUE vilket innebär att man tar ut hårsäckarna med små tunna nålar (punscher). Den som utför operationen får då en bättre kontakt med hårsäckarna jämfört med en maskinell operationsteknik. Små punschnålar på 0.6 mm ger knappt några ärrfläckar.

Beroende på operationens omfattning kan det ta allt från 6-10 timmar att göra en hårtransplantation. Operationen utförs under lokalbedövning. Det transplanterade håret börjar växa efter 3–4 månader. Därefter växer det allt mer hår för varje månad. Fullt resultat ser man efter 9–12 månader. Utvärdering av operationsresultatet görs efter 1 år.

Hårtransplantation med FUE-metoden

Man är numera berättigad sjukersättning efter en hårtransplantation och återgång i arbete brukar i regel ske 2 veckor efter operationstillfället. Man bör inte träna under den första månaden efter operationen och man måste skydda hårbotten mot sol under hela det första året. 

Rökning har en negativ påverkan på operationsresultatet. Rökare riskerar sämre resultat samt komplikationer i form av sårinfektioner, långsam läkning och ökad ärrbildning. Även för det befintliga håret är rökning skadligt. Det finns inte lika mycket forskning kring snusning men man vet att nikotinet i snus försämrar blodcirkulationen och därmed även läkningsprocessen. Om man överväger hårtransplantation och är rökare är det således mycket viktigt att sluta i god tid före operationen. 

PRP behandling efter hårtransplantation
- En viktig del i läkningsprocessen.

Vi rekommenderar PRP behandling i samband med hårtransplantation. PRP bidrar till snabbare läkning, påskyndar aktivering av de transplanterade hårsäckarna och förefaller även minska antalet hårsäckar som går i vilofas efter operationen. 

Läs mer om PRP  >​​​​​​

Operationsresultat

loading...
om vårtsamarbete
Läkarmottagning Vasa Viktoria - Akacia Medical

I samarbete med Akacia Medical kan vi på Läkarmottagning Vasa Viktoria erbjuda en heltäckande lösning från bedömning till operation och slutligen eftervård och uppföljning. Vårt kännetecken är kompetens, kontinuitet och lättillgänglighet genom hela processen. Detta säkerställer trygghet och hög vårdkvalitet. Operationerna utförs av Akacia Medical i Stockholm, konsultationer och eftervården av Läkarmottagning Vasa Viktoria i Göteborg.​​

Göteborg - Stockholm​

Patienter som bor i närheten av Göteborg kan göra både konsultation och eftervård hos oss och behöver således endast åka till Stockholm för operation. Eftervården i detta fall syftar på PRP behandling som rekommenderas efter hårtransplantation
f​ör att påskynda läkningsprocessen och  bättre resultat.  PRP behandling utförs en gång i månaden av vår läkare som samtidigt följer att allt ser bra ut efter operationen.

Skrifligt avtal med garanti

Akacia Medical skriver ett tydligt avtal med sina patienter
och lämnar alltid garanti på sina operationer.

Tillgänglighet

Akacia Medicals personal är alltid tillgängliga via telefon eller mail för eventuella frågor före och efter en hårtransplantation.
För mer information om FUE-metoden besök Akacia Medical's hemsida