Carboxy Therapy

En naturlig behandling med steril koldioxid

Carboxybehandling är en form av mesoterapi där små mängder av koldioxid  injiceras i vävnaden för att bryta ner lokala fettdepåer, minska celluliter, stimulera kollagenproduktion och förbättra blodcirkulationen. Koldioxid är naturligt förekommande i kroppen, en restprodukt som bildas vid cellandning och transporteras ut genom lungorna.

Carboxy Therapy har sitt ursprung på kurorten Royat i Frakrike där man redan 1932 upptäckte att koldioxidrikt vatten påskyndade sårläkning. Metoden har använts inom estetik i över 15 år och det finns inga kända risker vid behandling av friska personer. Betydligt större mängder av koldioxid har sedan länge använts i samband med titthålskirurgi.
 

Carboxy är en metod som skonsamt hjälper kroppen att själv reducera problem som bristningar, ärr, fettdepåer, celluliter, mörka ringar och svullnad under ögonen. 

Enkelt förklarat förosakar koldioxidinjektioner en ofarlig obalans mellan mängden syre och koldioxid. Kroppen tolkar detta som syrebrist. Blodcirkulationen ökar vilket resulterar i förbättrad syresättning och näringstillförsel i den behandlade vävnaden. Cellförnyelse och fettförbränning blir mer effektiv. Behandlingen stimulerar även lymfcirkulationen vilket för ut slaggprodukter och minskar svullnader.

Behandlingen utförs med små tunna nålar. Behandlingsdjup och teknik varierar beroende på vad man behandlar. Nålsticken är inte smärtsamma men gasen kan svida något under några få sekunder. Efter en ytlig behandlingen har huden övergående rodnad som tecken på ökad cirkulation.

Efter en behandling kan man fortsätta sin dag som vanligt.
Ibland kan det uppstå små "injektionsprickar" efter nålen men dessa försvinner normalt inom ett par dagar.
Vid behandling av ögonregioner kan lätt svullnad uppstå under ögonen i 1-3 dagar.

Viktigt med konsultation

Hos oss bokar man först tid för konsultation hos behandlande läkare. Under konsultationen får du veta om Carboxy Therapy kan vara en lämplig behandlingsmetod för dig, hur många behandlingar som behövs samt den totala kostnaden för en behandlingsserie. Priset baseras på behandlingens omfattning.
 

loading...


Carboxy Therapy 
Behandlingsområden

 

  • Bristningar / Ärr
  • Lokala fettdepåer, t.ex:  dubbelhaka, ridbyxlår, kärlekshandtag, venusberg
  • Ojämnhet efter fettsugning
  • Celluliter
  • Rynkor
  • Hudföryngring/uppstramning av hals, dekoltage och åldrade händer/knän
  • Mörka ringar och svullnad under ögonen

(fungerar inte vid tear troughs, d.v.s. fördjupning under ögonen som kan ge påsar och mörka ringar)
 

CDT Evolution

Vår utrustning heter CDT Evolution som har det högsta medicinska CE godkännandet och säljs endast till läkare och sjuksköterskor. Vi har arbetat med Carboxybehandling i snart 5 år.

Vanliga frågor

Läkemedel som bör undvikas före behandling

Små blåmärken kan förekomma, men är inte särskilt vanligt (<10%). Man bör helst undvika Treo, Magnecyl, Omega3 och liknande preparat någon vecka före behandlingen om man vill att minska risken för blåmärken. Personer som står på blodförtunnande läkemedel inkl. Trombyl bör diskutera med sin läkare.

Hur många behandlingar behövs?

Vanligtvis ger 6-12 behandlingar med 1 veckas mellanrum ett optimalt behandlingsresultat. Det finns däremot många olika faktorer som påverkar behandlingstiden och antal behandlingstillfällen, t.ex. ålder, hälsotillstånd, individuella variationer i blodcirkulation, bindvävnad, fettceller, hud samt genetiska faktorer. Det är därför det är så viktigt med en grundlig konsultation innan man går vidare med behandling.
 

Vem kan behandlas?

Alla friska personer med undantag för gravida kvinnor. Detta pga. att det inte har gjorts studier på Carboxy Therapy behandling i samband med graviditet.

Är resultaten permanenta?

Bristningar och ärr läker ut. Huduppstramning och i viss mån även behandling av mörka ringar och svullnad under ögonen behöver enstaka underhållsbehandlingar för bibehållet resultat.

Hur känns behandlingen?

Injektionerna utförs med en liten tunn mesoterapinål.
Under behandlingen upplever man en snabbt övergående brännande/svidande känsla, främst vid behandling av bristningar och ärr. Efter behandlingen kan man kan uppleva lite "wichyvattenkänsla" under huden upp till någon halvtimme.